RSS Feeds

Κυριακή, Φεβρουαρίου 25, 2007

Δημήτρη Παπαιωάννου "2"



Προχθές, πήγα και παρακολούθησα την παράσταση (θα την χαρακτήριζα ως χοροθέατρο) του Δημήτρη Παπαιωάννου που τιτλοφορείται "2". Στην αρχή, μπορώ να πω ότι ήμουν λίγο επιφυλακτικός μιας και δεν είχα παρακολουθήσει πότε μέχρι εκείνη τη στιγμή κάτι παρόμοιο. Όμως, η παράσταση με διέψευσε πανηγυρικά καθώς όταν έβγαινα από το εντυπωσιακό και ανακαινισμένο Παλλάς, είχα μια αίσθηση πληρότητας και πολλών σκέψεων!

Ο συνδυασμός της εκπληκτικής μουσικής του Κωνσταντίου Β, των χρωμάτων με τις λιτές κινήσεις των χορευτών ήταν κάτι που δεν είχα ξαναδεί! Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ ήταν ότι με το που βγήκαμε (είχαμε πάει μια παρέα 5 ατόμων) από τον χώρο του Παλλάς, είμασταν όλοι σκεπτικοί και προσπαθούσαμε να δώσουμε εξηγήσεις στις εκπληκτικά πλασμένες εικόνες του "2".

Συγχαρητήρια στον Δ.Παπαιωάννου για την εκπληκτική δουλειά του! Επίσης, μου άρεσε πολύ και ο Άρης Σερβετάλης που δεν γνώριζα ότι είχε τέτοιες χορευτικές ικανότητες.

4 σχόλια:

Charalampos είπε...

θέλω οπωσδήποτε εισητήρια!!!!!μόλις πάω θα κάνω review εδώ!

HaPagan είπε...

Πήγαινε στο Παλλάς να αγοράσεις ή μέσω νετ στο ticketshop.gr! Πραγματικά αξίζει να το δεις! Είναι απίστευτο! Απλά να ξέρεις ότι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος όλη την ώρα γιατί μπορεί εύκολα να χαθείς και να μην καταλάβεις αυτά που θέλει να πει...

Vaggie είπε...

Γεια σου :)
Σχετικά με το 2...
Λοιπόν πρίν παω να το δω και έλεγα ότι θέλω, όλοι μου είπαν ότι είναι πολύ γκει, και οτι δεν είναι καλό και να μη παω..
Όταν το είδα είπα οτι εκτός απο τη μουσική (RESPECT) αυτό που είδα, προσπθεί πολύ να μου πει το ίδιο πράγμα... χωρίς να τα κατεφέρνει πάντα.. Όταν τα καταφέρνει με έχει κερδίσει απόλυτα.. αλλά όχι συνεχώς..Αλλα σε καμμία περίπτωση δεν είναι γκέι..Πιστεύω πως όποιος το έκρινε έτσι είνια επειδή όλο το περιβάλλον είναι γκει -από ταξιθέτες μέχρι το γκισέ των εισιτηρίων- αλλά όχι η παράσταση.
Σαφώς και μιλάμε για μια παράσταση τελείως διαφορετική και όχι για τη μάζα. Δεν πάς για να διασκεδάσεις, ή αν θές μιλάμε για εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης.. Μου δημιούργησε το ίδιο συναίσθημα με αυτό που είχα όταν είδα το Requiem for a dream...
Πάντως ναι, χορευτικά ήταν εξαίσιο :) Μπράβο!
Και επειδή στην τέχνη δεν υπάρχει παρθενογέννεση, στην αγγλία υπάρχει αυτό το είδος "χοροθεάτρου" από το 1986 και η ομάδα λέγεται DV8 (credits to Αronis for this info) και περισσότερες πληροφορίες μπορείς να βρείς εδω: http://www.dv8.co.uk/index.html
Αυτά :)

HaPagan είπε...

Καλώς την! Και εγώ άκουσα από διάφορους ότι έχει έντονα σημάδια gay συμπεριφοράς αλλά εγώ πραγματικά δεν τα εντόπισα κάπου. Η παράσταση ήταν μια πραγματική και διαφορετική εμπειρία για μένα!

Πολλές φορές σκέφτομαι ότι θα ήθελα να την ξαναδώ για να μπορέσω να ξεδιαλύνω μερικά σημεία που δεν κατανόησα πλήρως ή ακόμα και να απολαύσω αυτόν τον μαγευτικό συνδυασμό της κίνησης και της μουσικής!