RSS Feeds

Σάββατο, Νοεμβρίου 11, 2006

Λεφτά δεν έχουμε αλλά λεφτά δίνουμε...

Διάβασα ένα ενδιαφέρον σχόλιο στη σημερινό φύλλο της "Ελευθεροτυπίας" και πιο συγκεκριμένα στην στήλη "Πολιτικά Παρασκήνια". Αντιγράφω κατά γράμμα το σχόλιο:

Πως το λέμε; Οι έχοντες μαχαίρι τρώνε πεπόνι. Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα: οι δικαστές έχουν το μαχαίρι των αποφάσεων που βγάζουν οι ίδιοι, άρα θα πάρουν τις μεγάλες αυξήσεις κι ας φωνάζουν σήμερα όλοι οι άλλοι. Και οι αστυνομικοί θα πάρουν, λιγότερα αυτοί, χάρη στο μικρότερο μαχαίρι του προστάτη τους Βύρωνα Πολύδωρα. Για τους άλλους "δεν αντέχει η οικονομία"...

Γ.ΚΑΡ.
Πρόκειται πραγματικά για πολύ ωραία συγκυρία. Εδώ και 2 μήνες κοντά έχουμε τις κοινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών οι οποίοι ναι μεν μπορεί να ζήταγαν μια τρομερά μεγάλη αύξηση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν τους έδινε μια αρκετά μικρότερη θα την αρνούνταν. Συν το επίδομα που έπρεπε να εισπράτουν όλα αυτά τα χρόνια και το οποίο το έχουν πάρει όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πλην αυτών!

Και τώρα έρχεται ο δικαστικός κλάδος ο οποίος μια ωραία πρωία αποφάσισε ότι πρέπει να πάρει αύξηση και φυσικά θα την πάρει! Ομοίως, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος από την πλευρά του έκανε πάρα πολύ καλά, προσπάθησε και πέτυχε αυτό που ήθελε ως ένα ποσοστό. Το ερώτημα, όμως, που πρέπει να τεθεί είναι: Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα για τους δικαστικούς και τους αστυνομικούς τα οποία πριν μερικές μέρες δεν μπορούσαν με τίποτα να βρεθούν για έναν άλλο κλάδο; Η ερώτηση μάλλον είναι ρητορική καθώς απάντηση δεν πρόκειται να δοθεί από αρμόδια χείλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: