RSS Feeds

Παρασκευή, Νοεμβρίου 17, 2006

Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα...

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Στ. Κούλογλου για τις εκπομπές του αλλά ακόμα περισσότερα μπράβο του αξίζουν για την συγκλονιστική δουλειά που έκανε στην εκπομπή ή μάλλον καλύτερο στον θεματικό κύκλο με τίτλο "Η άγνωστη αντίσταση κατά της δικτατορίας"! Χθες το βράδυ παρακολούθησα την εκπομπή από τις 00.30 μέχρι τις 4 το πρωί!

Ήταν το καλύτερο ντοκυμαντέρ που έχω δει ποτέ για την περίοδο της δικτατορίας. Μου άρεσε πολύ που μιλούσαν άνθρωποι που έζησαν από πολύ κοντά την εξέλιξη του φοιτητικού κινήματος με την κορύφωση του, τις καταλήψεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου. Μιλούσαν, επίσης, καθηγητές οι οποίοι αρνήθηκαν να δεχτούν τις διαταγές των στρατιωτικών και συνέχισαν να διδάσκουν το μάθημά τους με συνέπεια φυσικά να τους αφαιρέσουν την ιδιότητα του πανεπιστημιακού, να τους απαφορεύσουν την είσοδο στα Πανεπιστήμια και να τους φυλακίσουν σε πολλές περιπτώσεις.

Επίσης, είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η άποψη ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα αυτά από την αντίπερα όχθη. Έτσι, μίλησε ο υφυπουργός Τύπου της κυβέρνησης Μαρκεζίνη καθώς και ο υπίλαρχος που ήταν υπεύθυνος για τα άρματα που κατέβηκαν στο Πολυτεχνείο. Αναφέρθηκαν σε πολλά γεγονότα με λεπτομέρειες που δεν ήξερα και ήθελα να μάθω.

Μακάρι να είδαν όσο περισσότεροι γίνεται αυτή τη σειρά εκπομπών. Γιατί πολλοί από εμάς δεν ξέρουν και αγνοούν βασικά κομμάτια της ιστορίας μας!

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εκπομπής η οποία βρίσκεται εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: