RSS Feeds

Κυριακή, Μαΐου 27, 2007

Δεύτερη άδεια από το ΚΕΜΧ!!

Η δεύτερη άδεια από το ΚΕΜΧ είναι γεγονός!! Ο καλός μας διοικητής μας έδωσε άλλο ένα Σ/Κ άδεια, το οποίο ευτυχώς δεν χρεώθηκε αλλά αιτιολογήθηκε ως τιμητική άδεια, και έτσι να' μαι πάλι στο σπίτι μου μετά από 4 μέρες μόνο.

Αυτές τις λίγες μέρες που ήμουν στο Ναύπλιο κάναμε πολλά πράγματα. Την Τετάρτη το πρωί και το απόγευμα είχαμε εκπαίδευση για τα όπλα: παραγγέλματα (επ'ώμου, παρουσιάστε κλπ), λύσικο-δέσιμο όπλου κλπ. Ενώ την Πέμπτη το πρωί πραγματοποιήσαμε τις πρώτες μας βολές με το τιμημένο G3A3 από απόσταση 100 μέτρων!

Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή είχα λίγο άγχος μιας και δεν είχα ξαναπιάσει όπλο ποτέ στα χέρια μου. Κυρίως, σκεφτόμουν το "κλώστιμα" του όπλου. Τελικά, έβαλα αρκετή δύναμη στο δεξί χέρι και στον δεξί ώμο μου και όλα πήγαν καλά! Από τις 10 βολές οι 5 βρήκαν στόχο... Βέβαια, για να είμαι ακριβής έριξα 9 αντί για 10 βολές καθώς το όπλο μου έπαθε εμπλοκή στην πρώτη βολή και έτσι χάσαμε 1 σφαίρα. Την ερχόμενη Τρίτη θα πάμε για βολή από τα 200 μέτρα.

Χθες όλοι οι αδειούχοι του Σ/Κ μπήκαν σε υπηρεσίες ενώ οι υπόλοιποι είχαν έξοδο από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 22.00. Έτσι, εγώ έκανα τις πρώτες μου σκοπιές (πρώτο νούμερο ήμουν) στο φυλάκιο του φρέατος για τους γνώστες του στρατοπέδου(dtsomp, 32bitos). Ως πρωτή εμπειρία μπορώ να πω ότι ήταν πολύ καλή. Είμασταν όλοι οι σκοποί μαζεμένοι σε ένα φυλάκιο εκτός του λόχου μας. Αυτό σημαίνει ότι για μια μέρα (οσο διαρκεί μια υπηρεσία) δεν είχαμε κανένα μα κανένα αξιωματικό πάνω από το κεφάλι μας, έτσι όταν δεν είχαμε σκοπιά αράζαμε στο φυλάκιο, πίναμε καφεδάκι και μιλάγαμε! :-) Μια χαρά!

Αυτά για την ώρα... Το μόνο που με απασχολεί είναι ότι δεν προβλέπεται (πωπω αυτό το ρήμα τείνω να το μισήσω) άλλη άδεια στο επόμενο διάστημα και αυτό με στεναχωρεί... Το μόνο καλό είναι ότι παίζει να γίνει μια αιμοδοσία αρχές του Ιούνη και αν με αφήσουν να δώσω θα πάρουμε μια 4ήμερη αδειούλα! :-)

5 σχόλια:

dtsomp είπε...

Ε νέους, ντροπή, μόνο 5 στον στόχο; :D

Οι "τιμητικές" του Κέντρου είναι πάντα ύποπτες. Στην πρώτη ευκαιρία έλεγξε αν χρέωσαν τίποτα...

Να μαντέψω.... το φυλάκιο καυσίμων το έχουν δώσει στον Λόχο Διαλύσεως;

HaPagan είπε...

Ύποπτες λές, ε; Αλήθεια που ρωτάμε για το αν έχει χρεωθεί η άδεια;

Το φυλάκιο καυσίμων δεν έχω ιδέα σε ποιόν λόχο έχει χρεωθεί. Εμείς πάντως έχουμε 1ο και 2ο ΤΕ, πεδίο βολής και 2 περιπόλους. Καλά είναι!

Ανώνυμος είπε...

Εγω παντως δεν θα ανυσηχουσα για την αδεια.Συνηθως τους διωχνουν μισους-μισους ανα weekend για να γλιτωνουν φαγητο και χρημα.

αν παρεις παντως αδεια αιμοδοσειας παρτην στο κεντρο γιατι μετα σου λένε διαφορα οτι και καλα δεν την δικαιουσε

diva είπε...

:-)

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου συνάδελφε! Εδώ δεκανέας αλλαγής φρέατος, από 4ο λόχο!