RSS Feeds

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2006

Σκανδιναβικό Παζάρι

Κάθε χρόνο διεξάγεται ένα σκανδιναβικό παζάρι στην Πειραική στη Σκανδιναβική Εκκλησία. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα Χριστουγεννιάτιο παζάρι στο οποίο μπορείτε να βρείτε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια φτιαγμένα από ξύλο και καλάμια αλλά επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε πολλά γλυκά και φαγητά αυτών των χωρών.


Όλοι οι παρευρισκόμενοι Σκανδιναβοί ήταν πολύ ευγενικοί και ευχάριστοι, κάτι το οποίο γινόταν φανερό κάθε φορά που τους ρώταγες κάτι. Ο χώρος ήταν διαμορφωμένος έτσι ώστε κάθε χώρα να διαθέτει το δικό της "περίπτερο". Εγώ αγόρασα ένα πολύ ωραίο νάνο ο οποίος μου θυμίζει κάτι σε χόμπιτ του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και μερικές σοκολάτες, Tupla (μπορώ να πω ότι μοιάζουν κάπως με τις δικές μας Derby) λέγονται και πραγματικά πρέπει να τις δοκιμάσετε.


Στον προαύλιο χώρο είχαν στήσει αρκετά τραπεζάκια αλλά και 2 μπουφέδες από τους οποίους μπορούσες να αγοράσεις γλυκά, κρέπες και hot dog αλλά και καφέδες και κάποια δικά τους ροφήματα και αναψυκτικά. Γενικά θα έλεγα ότι ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και, γιατί όχι, θα ήθελα να ξαναπάω.

4 σχόλια:

ka8y είπε...

Κάθε φορά το χάνω!, εντωμεταξύ η γιαγιά μου μένει στην διπλανή πολύκατοικία :p

Ξέρεις που μπορώ να πάρω details? (αν και θα τα σηκώσω όλα τώρα που θα πάω στοκχόλμη!)

HaPagan είπε...

Στοκχόλμη ε; Τυχερή είσαι! :-)

Κοίτα από ότι μου είπε ο φίλος μου που με παρεκίνησε να πάμε, γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή. Αυτός ενημερώθηκε από το φροντιστήριο που κάνει σουηδικά. Πάντως, αν πας έχουν βγάλει ετήσιο πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις τους.

Χμμ επειδή εγώ μένω μακριά θα σου κάνω παραγγελίες να μου πέρνεις tupla! :-)

ka8y είπε...

hahah!! Εμένα μου έστειλε η nenya κάτι χαζομαράκια σουηδικά που ήθελα!

Οι σοκολάτες τους και τα jelly τους δεν παίζονται πάντως.. Και το xmas κρασί τους. Και κάτι σαν κρουασάν που έχουνε. Και.. Και.. Και.. τα πάντα!

Δεν παίζονται γενικά!

(Είμαι Homesick ε??)

HaPagan είπε...

Ρε συ όντως το xmas κρασί τους δεν το δοκίμασα αλλά ευτυχώς πήρε ο φίλος που πήγαμε μαζί οπότε κάποια στιγμή δεν θα μου γλυτώσει και θα το δοκιμάσω!!

Επίσης, έφαγα κάτι ωραία κρουασανάκια τα οποία ήταν τέλεια και έχω την ετνύπωση ότι ήταν από την Δανία.