RSS Feeds

Τετάρτη, Απριλίου 18, 2007

Μηχανικός και με τη βούλα...

...του στρατού! Σήμερα πήραν τηλέφωνο από το αστυνομικό τμήμα για να με ειδοποιήσουν ότι έχουν το "χαρτί" του στρατού. Εγώ έλειπα από το σπίτι, το σήκωσε ο πατέρας μου ο οποίος δεν άντεξε και ρώτησε να μάθει που παρουσιάζομαι.

Παρουσιάζομαι, λοιπόν, στο ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο στις 7/5! Ιστορική μέρα! :-)

Άντε να δούμε πως θα είναι... Ρε παιδιά έχει πάει κανείς, να μου λεπτομέρειες; Έχω την εντύπωση ότι ο dtsomp είχε παρουσιαστεί στο Ναύπλιο. Ελπίζω να διαβάσει το post αυτό για να με διαφωτήσει λιγάκι. Αυτά για την ώρα, τώρα προέχει να τελειώσει την εργασία του μεταπτυχιακού μέχρι την Παρασκευή μπας και προλάβουμε να παρουσιάσουμε μέχρι τέλη του μηνός (λέμε τώρα...) !

16 σχόλια:

afterhours είπε...

Άντε με το καλό & με το καλύτερο να βγεις.Σου εύχομαι να περάσει ένας χρόνος όσο πιο ανόδυνα γίνεται!

HaPagan είπε...

Ευχαριστώ πολύ ρε συ! Τώρα προσπαθώ να συγκεντρώσω πληροφορίες για το κέντρο παρουσιάσεως αλλά και γενικά για το σώμα των μηχανικών. Τι σόι πληροφορικάριος θα ήμουν άλλωστε αν δεν συγκέντρωνα πληροφορίες! :-)

Ανώνυμος είπε...

μηχανικάριος εδώ 291
πολύ καλό όπλο, μια χαρά είναι το μηχανικό βέβαια έχει να κάνει και με την ειδικότητα που θα πάρεις (σκαπανέας, οδηγός κτλ)

πέρασα πολύ όμορφα στο κεμχ

dtsomp είπε...

Στρ(ΜΧ) dtsomp, παρών!

Συνοπτικά: το Μηχανικό ασχολείται με κατασκευές, γέφυρες, ναρκοθετήσεις. Εσύ αυτό που θα κάνεις είναι ...σκοπιές :)

Γενικά, το Μηχανικό είναι από τα καλά σώματα, το μορφωτικό επίπεδο των φαντάρων είναι πολύ υψηλό καθώς το συντρηπτικό ποσοστό αυτών είναι αρχιτέκτονες και πολιτικοί μηχανικοί - ενδεικτικά η σειρά μου είχε μόλις 2-3 αναλφάβητους, καμία σχέση με π.χ. Πεζικό ή Πυροβολικό.

Το Ναύπλιο είναι υπέροχο, ειδικά τέτοια εποχή (βέβαια, μέχρι να πάρεις έξοδο, δεν θα το δεις αλλά λέμε τώρα...)

Το ΚΕΜΧ είναι αρκετά όμορφο στρατόπεδο, το πως θα σου συμπεριφέρονται εκεί μέσα είναι καθαρά θέμα αξιωματικών (οι οποίοι αλλάζουν περίπου κάθε δύο χρόνια οπότε δεν έχω άποψη). Πλυντήρια ΔΕΝ έχει, θα έχει και ζέστη τέτοια εποχή - πάρε αρκετά εσώρουχα και φανελάκια, τα φανελάκια να είναι παραλλαγή γιατί δεν θα σε αφήσουν να τα φοράς αλλιώς. Υπάρχει ο Μπουρμπουλήθρας, ένα καθαριστήριο που συνεργάζεται με το ΚΕΜΧ (το στρατόπεδο είναι μεγάλη πηγή εσόδων για το Ναύπλιο).

Θα είσαι 18 μέρες μέσα μέχρι να πάρεις την άδεια ορκομωσίας, πολιτικά ρούχα μόνο ότι φοράς, δεν θα χρειαστείς κάτι παραπάνω. Κινητά, σεντόνια και sleeping bag υποτίθεται ότι απαγορεύονται αλλά, όπως είχε πει και ο διμοιρίτης: "δεν θέλω να ξέρω αν έχετε, αρκεί να μην τα δω" ;) Αν πάρεις κινητό (όλοι θα έχουν), πάντα επάνω σου, πάντα κλειστό ή αθόρυβο και.... πάρε ένα πολύπριζο ή έστω ένα ταφ! Τα κτίρια του ΚΕΜΧ είναι παλιά, ο 2ος Λόχος είχε 120 άτομα και 1 πρίζα....

Καμιά αγγαρεία δεν είναι ντροπή, χίλιες φορές τουαλετίτσα και αποσκάτωση παρά ασκήσεις συγχρονισμού στον ήλιο :)

Αυτά είναι τα ...KEMX-specific. Κατά τα άλλα, ισχύει ότι και για τα υπόλοιπα σώματα. Οποιαδήποτε απορία... dtsomp παπί γκμέηλ τελεία κομ :)

HaPagan είπε...

Ευχαριστώ πολύ ρε φίλε που απάντησες στην έκκληση μου! :-) Πολύ κατατοπιστικό το σχόλιο σου! Ελπίζω να περάσω καλά (όσο γίνεται βέβαια αυτό στον στρατό!). Να ξέρεις ότι έχω διαβάσει όλα τα posts στο φανταρίστικο blog σου! ;-)

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ, εγώ είμαι η αμέσως προηγούμενη σειρά σου, η 298, έχω 4 βδομάδες που έφυγα από το Ναύπλιο για να περάσω την ειδικότητά μου στον Αυλώνα. Να ξέρεις επειδή τυχαίνει να γνωρίζω δύο κέντρα, ότι στο Ναύπλιο θα περάσεις γαμάτα. Τα παιδιά που μπαίνουν τις περισσότερες φορές είναι καταπληκτικά, οι αξιωματικοί είναι γαμώ τα παιδιά, ειδικά οι ανθυπολοχαγοί που θα έχεις για διμοιρίτες. Θα περάσεις πολύ καλά, εμένα μου έχει λείψει πολύ το Ναύπλιο, τα φιλαράκια μου στο κέντρο και η πόλη που τώρα ειδικά θα μαζεύει πολύ κόσμο.Και να φανταστείς ότι λείπω μόνο ένα μήνα. Καλά θα περάσεις μη φοβάσαι τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης, να ξέρεις ότι όλοι όσοι ήμασταν στη 298 και μπήκαμε το Φεβρουάριο, και ειδικά στον 1ο λόχο, στην 4η διμοιρία που ήμουν προσωπικά, λέγαμε άπειρες φορές, μακάρι να μπορούσαμε να μείνουμε όλοι μαζί μέχρι το τέλος της θητείας. Εάν καταφέρεις να βρεις μερικά άτομα να συνεννοείσαι ο χρόνος στο στρατό θα περάσει νεράκι, άσχετα με ότι και να γίνεται γύρω σου,όλα είναι υποδεέστερα.Οι αξιωματικοί δεν θα σας πιέζουν, στο εγγυώμαι αυτό,θα αποκτήσετε με τον καιρό πολύ καλές σχέσεις.Οι εγκαταστάσεις είναι παλιές δε λέω όχι,αλλά παντού στο στράτο αρχαίες είναι μην έχεις αμφιβολία γι'αυτό.Τα πλυντήρια μια χαρά δουλεύουν,το κψμ είναι σχετικά καλό,τα μηχανήματα με τα αναψυκτικά θα σας βολέψουν μια χαρά και το φαγητό είναι σε αξιοπρεπές επίπεδο.Θα ορκιστείς το δεύτερο Σάββατο αφού παρουσιαστείς,το πρώτο σαββατοκύριακο θα μπορέσεις να έχεις και επισκεπτήριο.Όταν ορκιστείς θα πάρεις το οπλάκι σου να βαρέσεις και τα σκοπέτα σου, αλλά θα απολαύσεις και τις εξόδους σου Δευτέρα,Τετάρτη και ΠΣΚ όταν δεν θα έχεις υπηρεσία. Να ξέρεις πάντως ότι ακόμα και όταν θα βγαίνεις και θα περνάει η ώρα θα λες, "άντε να γυρίσω στο σπίτι μου στο λόχο", και μέσα καλά θα είναι και έξω καλά. Επειδή βλέπω πως είναι τα πράγματα στον Αυλώνα που με στείλανε για οδηγό αρμάτων μηχανικού, σου λέω με πάσα βεβαιότητα ότι στο Ναύπλιο είναι ασύγκριτα καλύτερα σε όλους τους τομείς.Φρόντισε αν έχεις βύσμα να το βάλεις στη μετάθεσή σου, οι τοπ προορισμοί είναι η Ξάνθη, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη, η Ρόδος, η Κως και η Σάμος.Να ξέρεις ότι θα είστε μεγάλη σειρά η 299 όπως και η δικιά μου η 298, θα είστε γύρω στους 800 λογικά και αυτό δίνει μεγάλο αβαντάζ και στο κέντρο και στη μονάδα στο θέμα των υπηρεσιών.

Κ.Ε.ΜΧ.
ΝΑΥΠΛΙΟ
2007 Α' ΕΣΣΟ

dtsomp είπε...

Ρε str(mx), 800 άτομα σειρά; Τι χλιδή είναι αυτή; Εμείς είμασταν 600, η επόμενη ήταν 400 με το ζόρι και όλες οι μονάδες μηχανικού τα είχαν δει σκούρα στις υπηρεσίες...

Το Ναύπλιο όντως είναι το καλύτερο στρατόπεδο ΜΧ, ο Λόχος Διαλύσεως είναι το όνειρο του κάθε μηχανικάριου για ολοκλήρωση θητείας :D

str(mx), συνάδελφος ΟΔΕΡΠΑΣ; Οι ΟΔΕΡΠΑδες της 290 είμασταν οι τελευταίοι που εκπαιδευτήκαμε με τα παπάκια του ΚΕΜΧ... Τρελά γούστα στο πεδίο βολής :)

HaPagan είπε...

Παιδιά για πείτε μου λίγο οι βασικές ειδικότητες που εκπαιδεύονται... Να ξέρουμε όχι τίποτα άλλο! :-)

dtsomp είπε...

Σκαπανέας (ναρκοθετήσεις, γέφυρες, κατασκευές κλπ)
Οδηγός αυτοκινήτων (μέχρι 2,5 τόνους)
Οδηγός Ερπυστριοφόρων (βλέπε Μ113)
Χειριστής μηχανημάτων (οδοστρωτήρες, εκσκαφείς κλπ)
Τυφεκιοφόρος (σκοπιές, σκοπιές και σκοπιές)
Έφεδρος υπαξιωματικός (λοχίας/δεκανέας)
Δόκιμος έφεδρος αξιωματικός (ανθυπασπιστής)
Μάγειρας
Διαβιβαστής
κλπ κλπ κλπ

Αν εξαιρέσεις τις.... σκοπιές, όλες οι υπόλοιπες εργασίες γίνονται από ΕΠΟΠ, οπότε όποια ειδικότητα και να πάρεις έχει κυρίως εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον. Σαν οδηγός, ίσως χρειαστεί να οδηγήσεις (σίγουρα θα πλύνεις όχημα :D). Σαν μάγειρας, θα μαγειρέψεις σχεδόν σίγουρα. H πιθανότητα να σου δώσουν να χειριστείς νάρκη είναι αρνητική.

Υπάρχουν και κάποιες ειδικότητες που μπαίνουν ...τσόντα για τα τελειωμένα βύσματα - σκαπανέας/μουσικός, σκαπανέας/προγραμματιστής....

Ανώνυμος είπε...

διαβασα ολα τα σχολια σας και μου αρεσαν πολυ μου εδωσαν θαρος σαν νεο.Παρουσιαζομαι 12/2 και παρακαλω οποιος μπορει να μου λυσει μια απορια.Ειμαι μαγειρας,αν το διλοσω τι πιθανοτιτες εχω να μπω σαν μαγειρας?κ αν μπω θα παω στο γυθιο υποχραιοτικα?εχω πτυχιο γιαυτο ρωταω.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

HaPagan είπε...

Υπομονή φίλε, όλα μια ιδέα είναι! Κοίτα, έχεις πολλές πιθανότητες να πάρεις ειδικότητα μάγειρα. Και αν είσαι καλός τότε τα παιδιά στην παραμεθώρια θα πίνουν νερό στο όνομά σου! ;-)

Και ναι νομίζω ότι μόνο στο Γύθειο έχει εκπαίδευση μαγείρων.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,με λένε Παναγιώτη. Παρουσιάζομαι και εγω φίλε μου στο Ναύπλιο τον Μαϊο. Όπως γνωρίζεις αυτές οι μέρες είναι βασανιστικές μέχρι να μπούμε, πιστεύω να περάσουμε καλά! και μετά θα ήθελα μετάθεση στη Ρόδο μιας και γνωρίζω πολύ καλά το νησί, γιατί εκεί έκανα πέρυσι το μεταπτυχιακό μου στο Παιδαγωγικό.souper θα είναι καλοκαίρι στη Ρόδο!περιμένω να μου απαντήσεις να γνωριστούμε κιόλας! προς το παρών σε χαιρετώ!

Ανώνυμος είπε...

γειά σας παίδες!
τυχαία έβαλα στο google "μηχανικός στον στρατό" γιατί ναι, όπως θα καταλάβατε μου ήρθε και σε μένα το χαρτί για Ναύπλιο κτλ
Βέβαια,δεν θα προλάβω για Μάιο,είμαι εκτός Ελλάδας και υπολογίζω να τελειώσω με την διπλωματική μου τον Ιούλιο(φοιτητής αρχιτεκτονικής)και να μπω τον Αύγουστο ...
πάντως χάρηκα που η θητεία μου θα έχει κάποια (μικρή) σχέση με το μελλοντικό μου επάγγελμα !!!
ήθελα να σας ρωτήσω ... αν δεν παρουσιαστώ τώρα, και πάω τον Αύγουστο,το Ναύπλιο το ξεχνάω???
θα πρέπει μου έρθει δηλαδή άλλο χαρτί και θα πρέπει να παρουσιαστώ αλλού με άλλη ιδικότητα ??? (σόρι αλλά δεν έχω ιδέα από αυτά...)

Ανώνυμος είπε...

FUCK!
τώρα κατάλαβα οτί αύτο το post είναι του 2007...
ότι να ναι ...

rastaman είπε...

Είστε πυροβολημένοι όλοι σας μπράβο! Πραγματικά έχω μείνει άναυδος από την περιφάνεια σας για το πού υπηρετήσατε και το πόσο καλά ήταν. Εύγε!