RSS Feeds

Σάββατο, Ιουνίου 21, 2008

Από τον ΕΣ στην Εργασία...

Μπορώ να με χαρακτηρίσω ως άκρως τυχερό! 7 Μαίου απολύθηκα από τον ΕΣ και 4 Ιουνίου έπιασα δουλειά.Ειδικά, αν κρίνω από τις περιπτώσεις διαφόρων γνωστών και φίλων. Όχι μόνο γιατί βρήκα δουλειά, αλλά επειδή βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα. Πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο, ειδικά αν μιλάμε για την πρώτη δουλειά.

Η όλη ιστορία της έρευνας για δουλειά ξεκίνησε αρχές Απριλίου κατά την διάρκεια της άδειας απολύσεως μου. Έστειλα 3-4 βιογραφικά σημειώματα και για αρκετό καιρό περίμενα χωρίς αποτελέσματα. Τελικά, βρέθηκα στην ευχάριστη θέση να πρέπει να διαλέξω μεταξύ δυο εταιρειών. Πιστεύω ότι έκανα την καλύτερη επιλογή, μιας και η εταιρεία στην οποία είμαι τώρα, ασχολείται με το αντικείμενο των μεταπτυχιακών μου σπουδών αλλά και επειδή το περιβάλλον εργασίας είναι πολύ καλό!

Πάντως, όντως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά μεταξύ πανεπιστημίου και εργασίας. Βλέπουν από διαφορετική οπτική γωνία τα θέματα και δίνουν σε διαφορετικά σημεία σημασία. Αυτό, βέβαια, δεν είναι απαραίτητα κακό. Ούτως ή άλλως, πανεπιστήμιο και εταιρείες έχουν διαφορετικούς στόχους να επιτύχουν.

Αυτά για την ώρα...

2 σχόλια:

Chris είπε...

Καλή σταδιοδρομία και καλό κουράγιο...

HaPagan είπε...

Χεχε, να εισαι καλά! ;-)