RSS Feeds

Κυριακή, Νοεμβρίου 16, 2008

17 Νοέμβρη

Μια μέρα πριν την 35η επέτειο του Πολυτεχνείου, και εξακολουθώ να νοιώθω διαφορετικά για αυτή την επέτειο. Για πολύ συγκεκριμένους λόγους, νοιώθω ότι αυτή η αντίσταση ήταν πιο σημαντική από αντίστοιχες της ιστορίας μας. Ίσως, επειδή ήταν η πιο πρόσφατη και έχουμε πολύ περισσότερα στοιχεία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ίσως, πάλι επειδή είχαμε να κάνουμε με δικτατορία και όχι με κάποιον εξωτερικο εχθρό απέναντι στον οποίο όλοι (σχετικό πάλι αυτό) ήταν ενωμένοι...

Το πρωί έπεσα πάνω σε ένα post στο troktiko το οποίο αναδημοσίευε άρθρο του Βήματος της Κυριακής από το 2003, το οποίο αναφερόταν στον έφεδρο στρατιώτη που οδηγούσε το άρμα προς την πύλη του Πολυτεχνείου. Αυτό που με εντυπωσίασε είναι το πόσο ντρεπόταν για αυτή του την πράξη (που στην ουσία, όντας απλός στρατιώτης έπρεπε να υπακούσει στις διαταγές των ανωτέρων του), τόσο πολύ που στην ίδια του τη γυναίκα για πολλά χρόνια έκρυβε και όταν τον ρωτούσαν διάφοροι (που γνώριζαν το επίθετο του οδηγού του άρματος) αν ηταν αυτός, αυτός απλά απάνταγε ότι επρόκειτο για έναν μακρινό συγγενή του που πέθανε σε τροχαίο!

Επίσης, θα ήθελα να επαναφέρω μετά από 2 χρόνια, ένα post που είχα κάνει τότε στο οποίο αναφερόμουν στην σειρά εκπομπών του Στ. Κούλογλου με τίτλο "Η άγνωστη αντίσταση κατά της δικτατορίας". Σας προτείνω ανεπιφύλαχτα να βρείτε αυτές τις εκπομπές και να τις δείτε! Πραγματικά, αξίζει να αφιερώσετε μια μέρα για αυτό τον σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: