RSS Feeds

Παρασκευή, Ιανουαρίου 23, 2009

Έκδοση Διαβατηρίου

Τη Δευτέρα που πέρασε παρέλαβα το διαβατήριό μου. Δεν είχα μέχρι στιγμής, αφού τη μία και μοναδική φορά που έχω πάει στο εξωτερικό ήταν στο Παρίσι πριν 1,5 χρόνο όπου χρησιμοποίησα την ταυτότητα. Αυτή τη φορά, θα βγω εκτός Ευρωπαικής Ένωσης και για την ακρίβεια εκτός Ευρώπης. Θα επισκεφθώ για επαγγελματικούς λόγους το Ριάντ. Έτσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε η ανάγκη έκδοσης διαβατηρίου.

Είχα ακούσει ότι πλέον η διαδικασία έκδοσης ενός διαβατηρίου δεν είναι τόσο χρονοβόρα όσο ήταν παλαιότερα. Αλλά, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι κάτι τέτοιο όντως θα ίσχυε. Επισκέφθηκα το επίσημο site της Διεύθυνσης Διαβατηριων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο μπορείτε να βρείτε εύκολα και γρήγορα τα απαραίτητα δικαιολογητικά προς κατάθεση. Επίσης, μπορείτε να δείτε τα γραφεία διαβατηρίων καθώς και σε ποιο από αυτά μπορείτε να απευθυνθείτε (ανάλογα με το δήμο ή δημοτικό διαμέρισμα στο οποίο ανήκετε).

Συμπερασματικά, χρειάστηκα 1-2 ώρες για να μαζέψω τα δικαιολογητικά και να βγάλω τις απαραίτητες φωτογραφίες. Εν συνεχεία, τα κατέθεσα στο αρμόδιο γραφείο διαβατηρίων της
περιοχής μου και σε 3 εργάσιμες ημέρες το είχα στα χέρια μου.

Μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από την ταχύτατη εξυπηρέτηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: