RSS Feeds

Πέμπτη, Ιανουαρίου 15, 2009

Logicomix

Πριν αρκετό καιρό είχα κάνει ένα post σχετικά με 3 βίβλια, που είχα βρει άκρως ενδιαφέροντα. Τελικά, κατάφερα μέχρι στιγμής να διαβάσω μόνο ένα από αυτά, το Logicomix.

Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση της μαθηματικής λογοτεχνίας, καθώς δε νομίζω να υπάρχει άλλη παρόμοια προσπάθεια αφήγησης μιας ιστορίας μαθηματικού περιεχομένου με τη χρήση τέτοιας τεχνοτροπίας (comix).

Βέβαια, δε θεωρώ ότι μπορεί να συγκριθεί σε περιεχόμενο με άλλα έργα της ιδίας κατηγορίας (π.χ. "Ο θέιος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ"), αλλά σίγουρα σου κρατάει αμείωτο το
ενδιαφέρον. Ίσως, από την άλλη μεριά, αν προσπαθούσε να μεταφέρει την ίδια ιστορία σε ένα παραδοσιακό βιβλίο, να ήταν πιο "βαρύ" και δυσανάγνωστο.

Συνολικά, πιστεύω ότι αξίζει να το διαβάσετε καθώς αποτελεί μια πολύ καλή προσπάθεια. Απλά, να σας ενημερώσω, ότι λόγω της φύσης του διαβάζετε πολύ γρήγορα και μπορεί κάποια σημεία να χρειαστεί να τα ξαναδιαβάσετε προσεκτικότερα για να τα απορροφήσετε. Μπορεί να πρόκειται για σκίτσα αλλά δεν αναφέρεται στις "νέες περιπέτειες του Τεν Τεν", αλλά σε μαθηματικά οπότε θέλει προσεκτικό διάβασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: