RSS Feeds

Δευτέρα, Ιανουαρίου 19, 2009

Virtual Barber Shop

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια απίστευτη ακουστική εμπειρία! Σήμερα καθώς γύριζα από τη δουλειά, άκουγα το τελευταίο podcast του Θέμου, στο τέλος του οποίου ο Θέμος παρέθεσε ένα ηχητικό απόσπασμα 5 λέπτων με τον χαρακτηριστικό τίτλο Virtual Barber Shop.

Τι είναι αυτό ακριβώς; Λοιπόν κάτι τύποι θέλοντας να αποτυπώσουν την ηχητική εμπειρία ενός κουρέματος, τοποθέτησαν δύο μικρόφωνα, ένα σε κάθε αυτί του πελάτη. Με αυτό τον τρόπο, κατάφεραν να ηχογραφήσουν ένα τυπικό κούρεμα καθώς και όλους τους περιφερειακούς ήχους κατά τη διάρκεια αυτού.

Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό και καθημερινό, αλλά σας προτρέπω να ακούσετε το ηχητικό απόσπασμα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά και μόνο ακουστικά ενώ παράλληλα θα έχετε κλειστά τα μάτια σας!!!

Το μόνο που έχω να πω είναι ότι σε ορισμένα σημεία πραγματικά ανατρίχιασα!! Οι ήχοι ακούγονται λες και έχεις μπει στο σώμα του ανθρώπου που είναι στο κουρείο.



Αφού ακούσετε το απόσπασμα, μπορείτε να ψάξετε στο YouTube για μερικά video τα οποία δείχνουν τις αντιδράσεις διάφορων ανθρώπων καθώς ακούν το απόσπασμα!!

Enjoy Virtual Barber Shop!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: