RSS Feeds

Πέμπτη, Οκτωβρίου 26, 2006

Καφές... ατελείωτη ευχαρίστηση!


Όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο κύριος Καλημέρης της γνωστής σειράς του MEGA "Καφέ φραπές ατέλειωτη ευχαρίστηση!"... Βέβαια, ο καιρός δεν με εμπνέει τόσο για κρύο καφέ αλλά η φράση μπορεί να έχει πολλές παραλαγές ανάλογα με το είδος του καφέ: cappuccino, νες κλπ.

Όσο χειμωνιάζει τόσο σκέφτομαι κάτι συννεφιασμένα πρωινά με ψιλόβροχο (ή και χωρίς δεν θα κολλήσουμε εκεί...) να πηγαίνω για καφεδάκι με φιλαράκια και να συζητάμε επί παντός επιστητού. Είναι στιγμές που μόλις έχεις ξυπνήσει και δεν σε έχουν πνίξει ακόμα οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες της ημέρας και απλά σκέφτεσαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου.

Το κακό της υπόθεσης είναι ότι μετά τον "επαναπατρισμό" μου στην Αθήνα δεν έχω βρει μια καφετέρια όπως την θέλω εγώ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι περισσότερες καφετέριες τα πρωινά ή δεν έχουν καθόλου μουσική ή αν έχουν τότε οι επιλογές τους είναι απαράδεκτες. Δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να παίζουν πιο απαλά κομμάτια και με μικρότερη ένταση... Επίσης, σημαντικό στοιχείο για μια καλή καφετέρια είναι η ατμόσφαιρα: τα χρώματα, ο φωτισμός ακόμα και οι εργαζόμενοι.

Τελικά, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η καλή καφετέρια πολλές φορές δεν χρειάζεται να έχει και τον καλύτερο καφέ για να σε ελκύει κάθε πρωί να πηγαίνεις. Για μένα, υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα! (Α ρε Senso που είσαι...)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Senso... Αξέχαστες στιγμές!

Ανώνυμος είπε...

Ο καφές είναι: ευχαρίστηση, συνήθεια, τονωτικό και απόλαυση!
Τώρα εξαρτάται βέβαια από το καφέ!Επίσης εξαρτάται αό το αν έχει γάλα ή όχι!Καλό καφέ έχω πιει από το Studio στα εξάρχεια και από Obi στην Ακαδημίας. Τέλος κατά την προσωπική μου ταπεινή άποψη πιστεύω ότι στις μεγάλες αλυσίδες δεν είναι ωραίος ο καφές και δει οι καφέδες με κατάληξη -cino πλην capuccino!

HaPagan είπε...

cmelego απαιτώ την συγγραφή άρθρου περί καφέ από σένα άμεσα !!! Χαχαχα! Θα το δημοσιεύσω στο blog!

ΥΓ. ¨Αντε πότε θα πάμε για καφέ;