RSS Feeds

Τρίτη, Οκτωβρίου 31, 2006

Υποχρεώσεις στην πόλη

Τελικά, τώρα πλέον μπορώ να καταλάβω αυτά που άκουγα τόσα χρόνια περί διαφοράς ρυθμών ζωής στις πόλεις και στην επαρχία. Από τον Σεπτέμβριο που γύρισα στην Αθήνα, όλο και κάτι έχω να κάνω, όλο και κάτι τριβελίζει στο μυαλό μου...

Θυμάμαι στη Σάμο ότι ώρα και να ξύπναγα (που συνήθως δεν το παράκανα, δηλαδή κατά τις 11 το πολύ είχα σηκωθεί), είχα άπλετο χρόνο να κάνω ότι ήθελα. Ακόμα και στην εξεταστική που είχα πολύ διάβασμα, μπορούσα κάπως να στριμώξω και άλλες δραστηριότητες (ένα πρωινό καφεδάκι στο Senso ήταν επιβεβλημένο) ενδιάμεσα.

Τώρα μπορεί να έχω μόνο να πάω 16.00-19.00 στα Αγγλικά (άντε να πάρουμε και το Proficiency να ξεμπερδεύουμε) και πραγματικά θεωρώ όλη την ημέρα χαμένη. Άντε να ξυπνήσεις το πρωί, να διαβάσεις, να φύγεις μισή ώρα νωρίτερα και τελικά να γυρίσεις και μισή ώρα αργότερα κουρασμένος από το μάθημα και τις διαδρομές. Ενώ στην επαρχία όλα είναι τόσο κοντά που ώρες ώρες απορώ γιατί χρειάζονται οι κάτοικοι της τα αυτοκίνητα, αφού μπορείς να πας σχεδόν παντού με τα πόδια.

ΥΓ. Βέβαια, μπορεί να κράζω αλλά θα συνηθίσω γιατί η Αθήνα μου αρέσει πάρα πολύ σαν πόλη ... Εμ 6 χρόνια στην επαρχία δεν είναι και λίγα για να μην ξεσυνηθίσεις. :-)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

welcome to town :)

trela sketi einai alla ela pou exoume synithisei kai den mporoume allios... (kai milao gia thessaloniki... athina den ksero (eutuxos :P))
exeis paratirisei pote anthropous sto dromo ekei gyro sto messimeraki...?
oloi trexoun, oloi biazontai, oloi kapou exoun argisei..
panikos...
me agxonei poly to kentro tis polis, alla i volta tis me xalaronei poly ;)
me to kalo to proficiency gia na kratas to messimeri sou gia omorfa taksidiarika kafedakia ;)

Ανώνυμος είπε...

Μια απ' τα ίδια.
Μια δουλειά να έχω να κάνω μέσα στη μέρα, νιώθω πιεσμένος, ότι δεν προλαβαίνω να κάνω κάτι άλλο και ότι πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό.
Διαφορετικά είχα συνηθήσει...
Το θέμα είναι να εγκλιματιστούμε σ' αυτόν τον τρόπο και να υπάρχει καλύτερη οργάνωση του χρόνου.
(Ποιος μιλάει... Ο "τελευταία στιγμή"!)

HaPagan είπε...

Ε τώρα πραγματικά cool_alex θέλεις να τα ακούσεις... :-) Είναι ανέκδοτο να μιλάς εσύ για "οργάνωση χρόνου"... Χαχαχα!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα διαφωνήσω ριζικά με τον hapagan! Και το να τα κάνεις όλα τελευταία στιγμή και αυτό οργάνωση χρόνου είναι!!!Πόσο μάλλον όταν γίνεται συνέχεια....;)

HaPagan είπε...

Χαχαχα ! Ε βέβαια και είναι οργάνωση χρόνου. Μόνο που αυτή η οργάνωση δεν λαμβάνει υπόψιν της τη βασική εργασία... Έτσι, ο χρόνος οργανώνεται άψογα για τις διάφορες βόλτες, ποτάκια, καφέδες κλπ και όχι για το βασικό στόχο! ;-)