RSS Feeds

Παρασκευή, Ιανουαρίου 02, 2009

To Mac or not to Mac!

Όπως περιγράφω και στο προηγούμενο post, βρίσκομαι σε φάση αναζήτησης λύσης για την αντικατάσταση του κατά τα φαινόμενα μη λειτουργικού υπολογιστή μου.

Η μια εναλλακτική είναι η αγορά των απαραίτητων εξαρτημάτων για την αναγέννηση του υπολογιστή, δηλαδή: motherboard, επεξεργαστής, μνήμες, κάρτα γραφικών (μιας και η δική μου είναι AGP). Το συνολικό κόστος για αυτή την περίπτωση ανέρχεται περίπου στα 450 €.

Από την άλλη, μου παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία να μπω στον μαγικό κόσμο της Apple με την αγορά ενός Mac. Πιο συγκεκριμένα, ενός MacBook το οποίο όσο είναι στο σπίτι θα συνδέεται πάνω στην LG οθόνη μου και στο πληκτρολόγιο / mouse. Κατά συνέπεια, θα λειτουργεί ως desktop. Το μόνο αρνητικό είναι η τιμή η οποία είναι γύρω στα 1250 €.

Για να είμαι ειλικρινείς, κατά βάθος προτιμώ τη δεύτερη λύση αλλά είμαι σκεπτικός λόγω του υψηλού κόστους. Θα ήθελα την άποψή σας πάνω στο θέμα έτσι ώστε να μπορέσω να κατασταλλάξω σε μια από τις δυο εναλλακτικές...

7 σχόλια:

javapapo είπε...

do it! η παραγωγικότητα και η χρηστικότητα θα σου κάνουν απόσβεση πίστεψε με! θα το πεις και μόνος σου μετά απο 1 εβδομάδα χρήσης!

Chris Zlatis είπε...

και το περίμενα είναι η αλήθεια να βρώ εδώ σχόλιο του Πάρη!:) και εγώ το σκέφτομαι σοβαρά γιατί δεν αντέχω άλλο τα κολλήματα των windows. Αλλά δεν έχω χρήματα! Το παλιό λευκό macbook σε μεταχειρισμένο αξίζει?

HaPagan είπε...

Κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιήσω το μεγάλο βήμα, αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που με κρατάει είναι η τιμή.

1250 € για το MacBook 13,3'' είναι κάπως πολλά ρε γαμώτο! Αχ ρε Apple γιατί μας βάζεις σε τέτοια διλλήματα...

Panos Konstantinidis είπε...

Είναι κοροϊδία η τιμή. Και μη νομίζεις ότι θα σου λύσει τα χέρια, κι εγώ mac έχω αλλά έχω αρκετά προβλήματα. Δεν υπάρχει τέλειο λειτουργικό, το mac μπορεί να είναι ό,τι καλύτερο αν τα βάλεις όλα μαζί (Win, Mac και Linux, δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμα open solaris) αλλά από μόνο του είναι πολύ ασταθές. Τώρα τελευταία έκανα κάτι updates και μου χάνεται στα ξαφνικά η σύνδεση στο διαδίκτυο. Άστα να πάνε. Δεν αξίζει 1250 ευρώ, έλεος δηλαδή. Να το δίνανε 800 κάτι γίνεται αλλά με 1250 παίρνεις πολύ καλύτερο του mac.

HaPagan είπε...

Δε νομίζω ότι σε αυτή την τιμή μπορεί να πάρεις κάτι πολύ καλύτερο (όπως λες) από το MacBook. Καθώς, ελάχιστες είναι οι αξιόπιστες εταιρείες (Toshiba, Dell, HP) που βγάζουν φορητούς. Ενώ, για παράδειγμα οι Vaio είναι αρκετά ακριβοί για αυτά που προσφέρουν στην πραγματικότητα.

Από την άλλη, δε νομίζω τα χαρακτηριστικά του MacBook να μην είναι αρκούντως ανταγωνηστικά έτσι ώστε να μπορείς να το κρατήσεις για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Panos Konstantinidis είπε...

Ωραία, κάνε μαι βόλτα στην αγορά και σύγκρινε specifications ενός mac και ενός άλλου laptiop που κοστίζει 1250 ευρώ. Αν ακόμα πιστεύεις ότι ο mac είναι ίδιος η καλύτερος τότε πήγαινε με mac.

Ανώνυμος είπε...

perimeno pleon neo post gia ton MACouli :)