RSS Feeds

Τρίτη, Οκτωβρίου 17, 2006

IPSec connection established !!!












Ναι, ο Θεός του Linux με βοήθησε και επιτέλους κατάφερα να στείσω το IPSec (για τους ενδιαφερόμενους είναι σε transport mode και χρησιμοποιώ manual keying) πριν λίγο!! Είμαι πολύ χαρούμενος !!!

Γιατί όμως να είναι τόσο δύσκολο να το ρυθμίσεις; Κατανοώ ότι πρόκειται για ερασιτεχνική προσπάθεια αυτή η μεταφορά και υλοποίηση του IPSec σε περιβάλλον Linux αλλά θα μπορούσαν να φτιάξουν για την επόμενη έκδοση και ένα παραθυρικό περιβάλλον έτσι ώστε να μπορούμε να το ρυθμίζουμε πιο εύκολα.

Παλαιότερα, είχα προσπαθήσει να κάνω την σύνδεση με automatic keying αλλά εκεί ήταν που έχασα εντελώς τον μπούσουλα. Το κακό είναι ότι τα μηνύματα λάθους που επιστρέφει το πρόγραμμα δεν είναι πλήρως κατανοητά με αποτέλεσμα να μην ξέρει ο χρήστης τι ακριβώς έχει κάνει λάθος. Η χειρότερη φάση είναι όταν νομίζεις ότι ακολουθείς πιστά και κατά γράμμα κάποιο tutorial αλλά τελικά σου έχει ξεφύγει κάποια υποσημείωση γραμμένη με μικρή γραμματοσειρά και χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο μην καταλαβαίνοντας τι φταίει...

ΥΓ. Άντε το επόμενο βήμα είναι σχετικά εύκολο και ποτέ δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερα προβλήματα...

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και Μπράβο λέω με τη σειρά μου! Ξέρει ο Hapagan...
Άντε, και περιμένει ουρά δημοσιεύσεων! Τς τς! Θα γίνουμε μεγάλοι επιστήμονες (όχι ότι δεν είμαστε ήδη). :Ρ

ka8y είπε...

Wowww
Πεσμου οτι έκανες στην Σάμο το μεταπτυχιακό στην ασφάλεια?

IPSec Μου θυμίζει τρελή εξεταστική στην σουηδία... :-)

HaPagan είπε...

ka8y και όμως ναι έκανα το μεταπτυχιακό στην ασφάλεια στη Σάμο. Για την ακρίβεια, ακόμα το κάνω και μου έχει μείνει μόνο η μεταπτυχιακή εργασία για να τελειώσω!

ka8y είπε...

Ήταν η δευτερη μου επιλογή αν δεν έκανα αυτό: http://www.it-univ.se/artikel/402/077004002/en

HaPagan είπε...

Παραλίγο δηλαδή να είμασταν και συμφοιτητές! :-) Εγώ πάντως είμαι ευχαριστημένος από το μεταπτυχιακό μου. Είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα!

ka8y είπε...

Και απο τα λίγα στην ευρώπη μπορώ να σου πώ...

Αχ είμαστε λίγοι οι ασφαλίτες :-p